Werken bij

Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in een uitdagende en dynamische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bekijk hier onze vacatures of lees onze interviews hier onder. Tot snel!

Docenten aan het woord

Leerlingen aan het woord

‘’Ik leer zoveel van de andere culturen hier. Natuurlijk mis ik mijn thuis, omdat veel familie daar nog woont, maar ik heb het hier naar mijn zin.’’

Mark (14 jaar oud, ISK klas) is leerling op osg Hugo de Groot. Hij is twee jaar geleden met zijn gezin naar Nederland gevlucht nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak. Hoe is het voor hem om hier op school te zijn? En hoe is hij hier ontvangen?

In februari brak de oorlog uit en in maart was ik al hier, nu twee jaar geleden. Gelukkig heb ik veel vrienden gemaakt, en ook nog eens vrienden met verschillende nationaliteiten. Ik leer zoveel van de andere culturen hier. Natuurlijk mis ik mijn thuis, omdat veel familie daar nog woont, maar ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb geen lievelingsvak en ook geen lievelingsleraar. Voor mij zijn alle docenten speciaal. Je bent een bijzonder mens als je besluit om kinderen te onderwijzen en helpen. De lessen hier op school zijn niet saai en ik vind het leuk om huiswerk te maken. Als je op zoek bent naar een bijzondere baan, moet je sowieso bij Hugo de Groot gaan werken.

Later wil ik tandarts worden hier in Nederland. Ik wil de beste tandarts van het land worden en kinderen helpen met hun gezondheid. En dankzij de hulp van mijn docenten kan ik dat proberen!

‘’Ik weet hoeveel impact een goede docent kan hebben op het leven van een leerling, dat wil ik ook!’’

Emma (16 jaar oud, 4 havo) is leerling op osg Hugo de Groot. Ze is bijna klaar met haar vierde jaar van de Havo en mag volgend jaar eindexamen doen. Wel één examen minder, omdat ze alvast pre-examen mocht doen voor Engels. Een betrokken leerling die naast bijles geven, soms zelf voor de klas staat met haar lievelingsdocent. Maar hoe is het om op de Hugo te zitten? En welke docenten blijven haar bij?

Het vak waar ik nog steeds graag naartoe ga is geschiedenis. Er is zoveel wat ik nog niet weet, dat wordt hier allemaal super goed uitgelegd. Van groot tot klein, iedere les leer ik weer wat nieuws. De Hugo is voor mij multicultureel, chaotisch en vriendelijk. Het is een mengelmoes aan leerlingen en docenten, achtergronden en meningen. De docenten doen hun werk met passie en overtuiging. Ze willen je écht helpen, zien je en luisteren naar je. Bij een aantal docenten spat het plezier er vanaf en dat vind ik leuk en mooi om te zien.

Ik wil later ook voor de klas staan. Ik weet al welke opleiding ga doen én dat deze een internationaal tintje heeft. Ik weet hoeveel impact een goede docent kan hebben op het leven van een leerling, dat wil ik ook!

‘’De docenten doen net een beetje meer voor je, dat is zo fijn om te merken.’’

Safia (11 jaar oud, 1vwo) is leerling op osg Hugo de Groot en zit in de eerste klas van het vwo. Haar eerste jaar op school zit er bijna op en ze staat te popelen om aan haar tweede jaar te beginnen. Maar hoe vindt ze het eigenlijk op school? En welke rol spelen docenten in haar dagelijks leven?

Ik was tien jaar oud toen ik hier op school kwam, een vroege leerling dus. Maar ik heb me altijd welkom gevoeld. Daar hebben de andere leerlingen en docenten wel voor gezorgd. De Hugo is een hele open school. Je maakt hier makkelijk vrienden die ook uit andere klassen of leerjaren komen. Maar ook de docenten zijn heel aardig en toegankelijk. Ik heb een aantal lievelingsdocenten, zoals mijn docente voor Duits. Zij vraagt altijd hoe het met me gaat, of ze me nog ergens mee kan helpen en ook simpele dingen als hoe mijn weekend was of wat mijn hobby’s zijn. De docenten doen net een beetje meer voor je, dat is zo fijn om te merken.

Ik ga iedere dag met een fijn gevoel naar school. Ik voel me veilig en op mijn gemak, en gezien door mijn docenten. Ik wil later de zorg in, het liefst als onderzoeker in het laboratorium. Daar ga ik voor!

Menu