Groep 7&8

Jij & Hugo

Groep 7/8 ligt bijna achter je. Mooi, maar wat nu? Scholen zijn er genoeg. Maar jij zoekt meer dan een gebouw waar je alleen geschiedenis, natuurkunde en Engels kunt volgen,
dat snappen wij ook. Dus kies je voor de Hugo. Gewoon een school, maar dan anders. Echt anders.

Onze school

In het eerste leerjaar gaan we samen met jou ontdekken welke leerweg het best bij jou past. We hebben daarom mavo-/havo-klassen, havo-/vwo-klassen en vwo-klassen (atheneum en gymnasium). 

Eigenwijs onderwijs

Natuurlijk krijg je bij ons alle vakken die je ergens anders ook krijgt. Doen wij vaak wel een tikkeltje anders. Biologie in Blijdorp, wiskunde op de Erasmusbrug of Frans in Lille, dat soort dingen. Sowieso zijn de lessen bij ons net even anders dan op andere scholen. Bij ons beginnen we namelijk met je te vertellen waarom de les ertoe doet en wat je er in de rest van je leven aan gaat hebben. Als je weet waarom iets belangrijk is om te leren, merk je vanzelf dat je het veel makkelijker leert. 

Midden in de samenleving

Bij alles wat we doen, zoeken we de verbinding met de samenleving. We zetten ons in voor het milieu, vluchtelingen en verpleegtehuizen in de buurt. Vooruitkijken, daar houden we ook van. Op de Hugo kan jij je ambities waarmaken. We werken onder andere samen met de Hogeschool Rotterdam (HR) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Je kunt daar en op andere hbo’s en universiteiten alvast proefstuderen. Ook bereiden wij je op de Hugo voor op wetenschappelijk onderwijs. Tijdens onze W&O-lessen (Wetenschap en Onderzoek) en speciale modules met het vervolgonderwijs leren wij je vaardigheden aan die zorgen voor een soepele overgang naar vervolgstudies.

Straks kom je tijd tekort

Op de Hugo leer je veel tijdens de les, maar misschien nog wel veel meer daarbuiten. Ons aanbod na school is te groot om op te noemen: yoga, talentklassen, reanimatietraining, coderen, spoken word. Dat klinkt goed, toch? En er is er nog veel meer: literatuur, schaken, theater, historisch koken, Lego, formule 1, 3D- printen en filosofie. Je vindt het allemaal bij onze Hugo Clubs. 

Handig: de Hugo-app

In onze Hugo-app vind je alles bij elkaar wat je nodig hebt van school: de jaarplanning, toegang tot Magister en het laatste nieuws van bijvoorbeeld Team Hugo. Ook stuur je via de app makkelijk berichtjes naar jouw mentor. De Hugo-app is er ook voor ouders. 

Kom je de Hugo ontmoeten?

Nieuwsgierig?

Wil je online alvast een kijkje nemen op De Hugo? Kijk dan ons online Open Huis terug en bezoek onze online lessen:

Nederlands

Engels

Duits 

Sport/LO

NaSk

Geschiedenis

Ben je al overtuigd? Maak dan snel een afspraak via het belangstellingsformulier hieronder!

Kom je snel langs?

De Hugo is geen school in de wereld, maar jouw wereld in een school. 

Ontdek het zelf maar.

Aanmelden open dag

Gegevens ouders/verzorgers

Menu