Interview met Rob

“Het grootste compliment kreeg ik toen leerlingen zeiden dat ik hun taal spreek, dat ik niet droog lesgeef uit een boek of PowerPoint, maar aansluit op hun belevingswereld”

Rob geeft Kunst op de osg Hugo de Groot en is mentor. In dit artikel vertelt hij wat ‘de Hugo’ volgens hem voor school is en hoe hij zijn rol als docent ziet.

De Hugo lijkt op het eerste gezicht een grote school, maar voelt eigenlijk heel vertrouwd en warm aan. Die sfeer maakt het werken hier heel prettig. Al zestien jaar ben ik hier docent en geen dag is hetzelfde, dankzij de diverse leerlingen die de school rijk is. De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten, houdt het werk boeiend. Zo ben ik onlangs gestart als faalangsttrainer, iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Deze afwisseling en uitdagingen maken mijn werk interessant en uitdagend.

Het is mooi om te zien hoe leerlingen binnenkomen in de brugklas, soms met wat bagage, en aan het einde van hun schooltijd vertrekken met een diploma en een brede glimlach. Dat ik deel uitmaak van hun ontwikkeling, vind ik heel speciaal. Als inwoner van Rotterdam Zuid kom ik soms oud-leerlingen tegen en het doet me goed te zien dat ze het goed hebben. Het zien van het resultaat van mijn werk vind ik heel leuk.

Op onze school bieden we diverse vormen van begeleiding aan, van talentontwikkeling tot extra bijlessen. Er is hier oprechte aandacht voor elke leerling. Ik geef het vak Kunst, en hoewel niet iedereen daar direct enthousiast over is, vind ik het prachtig wanneer leerlingen na mijn les de klas verlaten met een hernieuwde interesse. Het grootste compliment kreeg ik toen leerlingen zeiden dat ik hun taal spreek, dat ik niet droog lesgeef uit een boek of PowerPoint, maar aansluit op hun belevingswereld. Als zelfs maar één leerling die eerst niets met kunst had, in de bovenbouw kunst kiest, ben ik blij.

Naast de persoonlijke ontwikkeling die ik belangrijk vind in mijn werk, haal ik er ook veel voldoening uit. Om leerlingen verder te kunnen helpen en écht verschil te maken in deze kleine maatschappij op Zuid, geeft me een heel goed gevoel.

Onze vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in een uitdagende en dynamische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil je nog een interview lezen?

Menu