Interview met Elie

De Magie van het ‘Hugo-virus’: Eenmaal aangestoken, wil je nooit meer weg!

Elie werkt al 19 jaar met veel plezier op de Hugo de Groot. Als docent wiskunde en mentor, en ook als schoolopleider en begeleider van nieuwe docenten, vertelt ze in dit artikel wat de Hugo voor een school is en hoe zij haar rol als docent ziet.

Op de Hugo de Groot staat diversiteit centraal. Iedereen voelt zich hier welkom, ongeacht achtergrond, en mag altijd zichzelf zijn. Op de Hugo word je gezien en gehoord. De steun van collega’s en de geweldige leerlingen geeft mij dagelijks het gevoel dat mijn werk er echt toe doet. Voor mij is het hoogtepunt van mijn werk het actief bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen, waarbij ik geniet van de momenten waarop hun zelfvertrouwen groeit na een welgemeend compliment. Als leerlingen mijn lokaal verlaten met een voldaan gevoel en mij bedanken voor de uitleg, weet ik waarvoor ik het doe. Het vertrouwen dat leerlingen in mij stellen en de goede band die ik met hen opbouw, zijn voor mij van onschatbare waarde. Ik doe het voor de glimlach op de gezichten van mijn leerlingen wanneer ze iets begrijpen, voor de trots wanneer ze hun doelen bereiken, en omdat ze mij het gevoel geven dat ik een positieve impact heb op hun leven en toekomst.

Ik word diep geraakt wanneer een leerling tijdens de diploma-uitreiking zegt dat ik als een tweede moeder voor hen was en dat ik hen niet alleen wiskunde heb bijgebracht, maar ook het zelfvertrouwen om uitdagingen aan te gaan en in zichzelf te geloven, met een glimlach op hun gezicht. Dit geldt vooral voor ISK-leerlingen, omdat ik zelf de uitdagingen ken van opgroeien in een nieuw land. Het motiveert mij om deze leerlingen te begeleiden en samen aan hun taalvaardigheden te werken.

Ik moedig toekomstige collega’s aan om open te staan voor de uitdagingen die werken op de Hugo de Groot met zich meebrengt. Volgens mij wordt iedereen die hier komt werken gegarandeerd aangestoken met het “Hugo-virus” en wil je nooit meer weg.

Onze vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur in een uitdagende en dynamische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil je nog een interview lezen?

Menu