Ready, set, go!
De eerste co-design sessie met de onderzoekers van de TU Delft heeft afgelopen dinsdag 10 maart  plaatsgevonden. Na bijna een jaar aan voorbereidend en diepgaand onderzoek (tekeningen verzamelen, het schoolgebouw bezichtigen/inspecteren; berekeningen maken, etc.) kwamen Lina, Chen en Abhi (allen post-doctoraal onderzoekers van de afdeling Industrial Design speciaal hiervoor naar onze school. Zes van onze VWO studenten en 3 docenten hebben aan deze eerste sessie meegedaan.
Het was zeer inspirerend, maar bovenal zeer leerzaam. Docenten en studenten mochten nadenken over wat zij verstaan onder duurzaamheid en energie en hoe zij duurzaamheid nu in hun dagelijks leven implementeren. Daarbij werd er ook nagedacht hoe zij dat binnen de school (en in het onderwijsproces) zouden willen implementeren. Dit was een mooie eerste stap, maar zeker nog geen afgerond project. Zo gaat binnenkort een website over het Energe project online en zullen er meters en sensoren worden geïnstalleerd door technici van de TU Delft, om elektriciteit, gas, temperatuur, geluid en licht in (bepaalde delen van) het gebouw te meten. To be continued!

Recent nieuws

Menu