Zilveren Schoolkantine Schaal

Persbericht 12-2-2019

De Hugo de Groot heeft een Zilveren Schoolkantine Schaal!

De Hugo de Groot heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

De Hugo de Groot heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes in de automaat.  De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. Ze bieden zelfs Doppers met het Hugo logo aan voor een zeer aantrekkelijke prijs van €5,00.

Inmiddels er een werkgroep “Gezonde School” opgericht waarin naast personeel ook ouders en leerlingen zijn vertegenwoordigd. De kantine nog gezonder maken en een andere uitstraling geven zijn de uitdagingen voor de toekomst waarin een Gouden Schoolkantine Schaal te verdienen is.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Recent nieuws

Menu