Kennismaken met het HBO

Het maken van de juiste studiekeuze is moeilijk! Het is daarom belangrijk dat onze leerlingen zich al vroeg verdiepen in de verschillende opleidingen die er zijn. Voor ons (mevrouw Ramautar, meneer de Rooij en mevrouw de Wit) een goede reden om de 4H- en 4V-leerlingen kennis te laten maken met het HBO op Hogeschool Inholland.

Voor sommige leerlingen was dit de eerste keer dat ze een hogeschool zijn binnengelopen. Het werd extra spannend toen er meteen werd gestart in een grote collegezaal met een openingscollege over het studiekeuzeproces. Vervolgens kregen de leerlingen twee workshops naar keuze, waaronder Creative Business, Social Work, Integrale Veiligheidskunde, Business and Finance, Luchtvaarttechnologie, Communicatie, Onderwijs, Juridische Opleidingen en Toerisme. Oftewel: genoeg keuze!

Het was goed om te zien dat leerlingen aandachtig luisterden en enthousiast werden van de verschillende workshops. Zelf zat ik (mevrouw de Wit) bij de workshop Social Work, waar heel duidelijk de verschillende richtingen en bijbehorende beroepen werden uitgelegd. Na deze workshop gaven 9 leerlingen aan dat ze deze opleiding erg interessant vonden. Bij de workshop Communicatie kwam juist de creativiteit bij onze leerlingen naar boven. Hier moesten ze binnen 30 minuten een nieuwe reclamecampagne bedenken voor een bekend merk. Ook toen hebben ze mij verrast met hun slimme, leuke en grappige ideeën.

Het is mooi dat leerlingen op deze manier al gaan nadenken over hun toekomst en zien waar zij het nu eigenlijk allemaal voor doen. Al dat leren, huiswerk maken en die jaren middelbare school zijn niet voor niets. Vandaag hebben zij een eerste stap gemaakt in het maken van een juiste studiekeuze… en dat was een flinke, spannende, maar vooral ook belangrijke stap!

Recent nieuws

Menu