Nadat jaren geleden …

Nadat jaren geleden wat jongens na de dodenherdenking op 4 mei kransen vernielden, kwam onze burgemeester Aboutaleb op het idee om elk jaar met een groep leerlingen van verschillende scholen het voormalig concentratiekamp Westerbork te bezoeken. Gisteren was het weer zover.

Het idee achter deze actie, die sindsdien ieder jaar wordt georganiseerd, is dat gruwelijkheden zoals die van de Tweede Wereldoorlog nooit meer plaats mogen vinden. Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven gaan over racisme, antisemitisme en vooroordelen.

Dit jaar werden leerlingen uit 3-vwo uitgenodigd. Er was voor onze leerlingen volop gelegenheid om met onze burgemeester in gesprek te gaan. Mooi dat hij ook veel persoonlijke verhalen deelde.

Al met al een indrukwekkende en geslaagde dag!

Via Instagram

Recent nieuws

Menu