CORONAPROTOCOL

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start en alle leerlingen mogen weer tegelijk op school zijn. Erg fijn, maar dit vraagt wel om een aantal maatregelen, zodat onze scholen voor iedereen een veilige omgeving bieden.

ONZE SCHOLEN

De locaties van scholengroep Nieuw-Zuid volgen de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast hebben wij regelmatig contact (via Stichting BOOR) met de GGD en gemeente Rotterdam. Wij zien toe op de 1,5 meter afstandsregel tussen leerlingen en medewerkers.

Bezoekers van buiten de school mogen alleen de school in als ze gezond zijn. Uiteraard geldt dit ook voor onze medewerkers en leerlingen.

Bij alle entrees zijn desinfectiezuilen geplaatst en ook is elk lokaal voorzien van desinfectiegel. Er is extra oog voor hygiëne en schoonmaak.

Na controle blijkt dat de ventilatie op alle locaties voldoet aan de normen.

Op alle locaties zullen lokalen en andere ruimtes regelmatig extra worden gelucht.

Voor zowel medewerkers als leerlingen is het dragen van een mondkapje toegestaan, maar niet verplicht.

ONZE LEERLINGEN

Met onze leerlingen willen we graag het volgende afspreken:

· Je houdt altijd 1,5 meter afstand tot onze medewerkers. Tot medeleerlingen is dit niet nodig.

· Bij binnenkomst in de school / het lokaal gebruik je eerst het desinfectiemiddel. In het lokaal blijf je op 1,5 meter van je docent.

Bij praktijkvakken zorg je er met elkaar voor dat je zoveel mogelijk afstand bewaart tot de docent.

Kom je bij je lokaal en is de docent er nog niet? Ga alvast naar binnen, gebruik het desinfectiemiddel en wacht rustig op je eigen plek.

WANNEER BLIJF JE THUIS

Je blijft thuis als je een van de volgende klachten hebt: hoesten, verkouden, benauwdheid en/of koorts. Als je op school een van deze klachten krijgt, meld je dit en ga je direct naar huis.

Je blijft ook thuis als

– iemand uit jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft;

– als je korter dan 10 dagen geleden in een “oranje of rood gebied” bent geweest (ook al heb je geen klachten);

– als jij of iemand uit jouw huishouden positief getest is op het coronavirus.

Val jij of valt iemand bij jou thuis onder de risicogroep? Neem dan contact op met je mentor  om een oplossing te vinden.

VERDER

Voorlopig zijn er zeker tot de kerstvakantie geen werkweken, feesten, excursies of andere activiteiten buiten school waar bus- of treinvervoer nodig is.

De kantine is open, dus je kunt weer broodjes en drinken kopen. Ook hier letten we extra op hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Let op: in de kantine kun je alleen nog pinnen. Je kunt niet meer contant betalen.

Recent nieuws

Menu