Gert Biesta en de Hugo de Groot

Op donderdagavond 19 september organiseerde de Hugo de Groot een bijeenkomst met onderwijspedagoog Gert Biesta. De bijeenkomst – voor personeel van de Hugo en collega’s van BOOR – vond plaats in het voormalig zwembad en had de vorm van een arenagesprek met een binnenste en buitenste ring. Het uitgangspunt in het gesprek was Biesta’s boek ‘De terugkeer van het lesgeven’.

Het was het tweede bezoek van Gert Biesta aan de Hugo de Groot. Het arenagesprek was een onderdeel van de samenwerking met Gert Biesta om – in aanloop naar de verhuizing naar de Kop van Zuid – onze onderwijsprincipes vast te stellen. Wat zijn eigenlijk de principes voor goed onderwijs? En welke zijn straks leidend voor de nieuwe Hugo? Hoe ziet de buitenwereld straks deze principes terug in ons onderwijsaanbod en hoe bepalen deze principes de vormgeving van het schoolgebouw?

Deze vragen zullen in de komende tijd van concrete antwoorden worden voorzien. We zijn enorm trots dat we samen met Gert Biesta onze aspiraties gaan vormgeven: een nieuw[e onderwijsnorm voor een] lyceum in een superdiverse grootstedelijke omgeving waar de wereldburgers van de toekomst zullen worden onderwezen.

Gert Biesta – geboren in Rotterdam – is een vernieuwend onderwijspedagoog en hoogleraar Educatie aan de Brunel University London. Ook is hij sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland. Hij publiceert over de theorie van opvoeding en onderwijs, de methodologie van sociaalwetenschappelijk onderzoek, democratie en burgerschap, curriculumtheorie en –beleid, en de opleiding van leraren.

 

Recent nieuws

Menu