Museum in de school

Jeffrey Burger

De moderne versie op “De wandelaar boven de nevel” van de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich (1774 –1840) is gemaakt door kunstenaar Jeffrey Burger. Caspar David Friedrich levert met zijn werk kritiek op de opkomende industrialisatie van zijn tijd en zet de nietige mens tegenover de oppermachtige kracht van de natuur.

Jeroen Allart

Jeroen Allart wordt ook wel de Rembrandt van de 21ste eeuw genoemd. Jeroen Allart volgde van 1991 tot en met 1995 onderwijs aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie waarna hij van 1999 tot en met 2000 studeert aan de prestigieuze Rijksacademie voor de Beeldende Kunsten te Amsterdam. Zijn schilderijen zijn in diverse collecties opgenomen.

Mathijs Gootjes

De in Schiedam geboren portretschilder Mathijs Gootjes houdt zijn atelier in Amsterdam. Mathijs Gootjes is een gewild portretschilder, gespecialiseerd in de klassieke schilderkunst, waarvan met name de 17e tot en met de 19e eeuw. In dit geval is Gootjes uitgegaan van een grijze ondergrond.

Erlend Steiner Lovisa

De vrouw op het schilderij van Erlend Steiner Lovisa vertelt een verhaal. Haar gezicht is verborgen. Het werk dwingt de toeschouwer zelf een verhaal te maken. Wat doet die vrouw daar, in die houding, op die plek? De kijker kan zelf de emotie zoeken. De vrouw is ongrijpbaar, ze is onbereikbaar, ze zit verstopt.

Scroll to top